Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xerox presenterar största varumärkesförändringen i företagets historia


Nytt varumärke knyter an till företagets engagemang för kunder och innovation

Stockholm, Jan. 09, 2008 – Xerox presenterar den mest genomgripande förändringen av sin företagsprofil i företagets historia. Det nya varumärket är utformat för att Ã¥terspegla dagens Xerox, ett kundorienterat företag med rötter i sin historia av innovativa idéer, produkter och tjänster som alla tillgodoser behoven hos smÃ¥ och stora verksamheter.

– Vi har utvecklat Xerox till ett företag som särskilt knyter till sig sina kunder på en innehållsrik digital marknadsplats. Vårt nya varumärke återspeglar vilka vi är, marknaden vi arbetar på och innovationsförmågan som särskiljer oss inom branschen. Vi har expanderat till nya marknader, skapat nya affärsverksamheter, skaffat oss nya kapaciteter, utvecklat teknik som drivit igång nya verksamhetsområden – allt för att säkerställa att vi gör det enklare, snabbare och billigare för våra kunder att utbyta information, säger Anne Mulcahy, Xerox chairman and chief executive officer.

Xerox nya logotyp skrivs med gemener – i intensivt rött – samt med en klotformad symbol med linjekonturer som illustrerar ett ”X” och representerar Xeroxs nära samarbete med sina kunder, partners, industrin och innovation. Formgivningen gör den användbar till animering i multimediasammanhang.

– Vårt varumärke är ett av våra mest värdefulla tillgångar och det värde det ger vårt företag är omätbart. Våra kunder, anställda och aktieägare förknippar varumärket med vad det står för – kvalitet, innovation, kundorientering och värderik kultur. Idag har vi förstärkt alla våra attribut och gett vårt varumärke ett samtida utseende som är mer relevant för företaget idag – lite mindre formellt, lite mer livligt som kopplar samman till både vårt företagsarv och blickar mot framtiden, säger Ursula Burns, president Xerox.

Under de senaste fem åren har Xerox breddat sin verksamhet från utskrift och kopieringssystem och i allt större utsträckning investerat i mjukvara och tjänster. Här följer några exempel:
Ny teknik och nya tjänster genererar företaget årligen miljardintäkter. (Under tredje kvartalet 2007 genererade Xerox tjänsteerbjudanden cirka 2,5 miljard dollar i intäkter, en ökning med 8 procent jämfört med året innan)
Xerox fördubblar sin satsning på forskning och utveckling inom tjänsterelaterade erbjudanden.
Företaget påskyndar det ökande användandet av färgutskrift på kontor genom användarvänlig teknik som ger färgutskrift till konkurrensmässigt pris. Forskning inom färgutskrift generar drygt hälften av de 1,5 miljarder som Xerox och partnern Fuji Xerox varje år investerar i forskning och utveckling.
Kontor och tryckeriverksamhet utnyttjar ny teknik som vax, kontinuerligt färgtryck och parallellutskrifter. Xerox har lanserat mer än 100 produkter de tre senaste åren och skapat branschens bredaste produktportfölj någonsin.
Energisparande produkter som Xerox multifunktionssystem, miljövänliga alternativ som återvinningsbar toner, vaxskrivare utan färgpatroner och miljövänliga tillbehör som High Yield Business Paper, EA Toner och Forest Stewardship Council-certifierat papper visar dagens Xerox att de kan tillgodose kundernas totala dokumenthanteringsbehov samtidigt som man tar ansvar för miljön.
Med en förstärkt finansiell ställning och ökad global distribution kommer det nya varumärket att bli en kraftfull markering av Xerox styrka som världens ledande dokumenthanteringsföretag. De senaste två åren har Xerox återinfört utdelning, återköpt aktier, höjt sin kreditvärdighet samt fortsatt leverera aktieägarvärde genom tvåsiffrig lönsamhetstillväxt.

– Från ett utifrånperspektiv har jag sett hur Xerox omvandlat sin affärsverksamhet från att vara ett företag som erbjöd skrivare och kopiatorer till att bli en partner som hjälper företag att hantera sin information, oavsett om den är digital, på papper eller både och. Samtidigt har Xerox skapat ett starkare företag over hela linjen och attraherat nya kunder genom nya marknader. Att ändra varumärket är nästa logiska steg. Nu passer Xerox utseende det tekniksmarta, innovativa företag det är idag, säger Angéle Boyd, group vice president, general manager, Imaging/Output Document Solutions, IDC.

Företagets nya hemsida, www.xerox.com, har premiär tillsammans med den nya varumärkesidentiteten och Xerox påbörjar nu arbetet med att byta ut logotype på produkter, anläggningar, fordon och marknadsföringsmaterial. Ett arbete som beräknas ta drygt 18 månader. FujiXerox, samarbetsföretaget mellan Xerox och Fujifilm Corporation, marknadsför Xerox system i större delarna av Asien och kommer att förändra sitt varumärke gradvis.

Förändringen av varumärket är ett avsteg från tidigare förändringar som utgjordes av variationer av ett fastställt typsnitt med ordet Xerox. Resultatet av omfattande globala undersökningar omfattande Xerox-anställda, kunder och partners har det nya varumärket utvecklats av Interbrand. På måndagskvällen presenterades det för företagets 57 000 anställda i en webbutsändning med Mulcahy och Burns. Förutom den nya logotypen kommer Xerox företagsidentitet ha ett speciellt typsnitt och visuella element som använder sig av åtta olika färger och kan användas över ett brett spectrum av media, från tryckt och webb till utsändningar och interaktiva presentationer

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden;

små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:

Judith Schunke, Xerox Europe, tel: +44 (0) 1895 842 877, email: judith.schunke@xerox.com

Kevin Perlmutter, Xerox Europe, tel: +44 (0) 1895 845 219, email: kevin.perlmutter@xerox.com

Helena Sandström, TurbolinPR, tel: 08-0708 86 25 25, email: helena@turbolinpr.seTags:

Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases