Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Τα προϊόντα Xerox αποσπούν τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις του κλάδου από κορυφαίους οργανισμούς ελέγχου και έρευνας


Το νέο εμπορικό σήμα συνδέεται με την αφοσίωση της εταιρείας στους πελάτες της και με την καινοτομία

Athens, 08, 2008 – Σήμερα η Xerox αποκάλυψε την πλέον σαρωτική αλλαγή της εταιρικής της ταυτότητας σε ολόκληρη την ιστορία της εταιρείας. Το νέο εμπορικό σήμα έχει σχεδιαστεί για να εκφράζει τη σημερινή Xerox, μία πελατοκεντρική εταιρεία βασισμένη σε μία συνεχή ιστορία καινοτομικών ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών που ικανοποιούν τις ανάγκες μικρών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων.

“Μετατρέψαμε τη Xerox σε μία επιχείρηση που συνδέεται στενά με τους πελάτες της σε μία πλούσια σε περιεχομένο ψηφιακή αγορά”, ανέφερε η Anne Mulcahy, Chairman και Chief Executive Officer, Xerox. “Το νέο μας εμπορικό σήμα αντανακλά το ποιοι είμαστε, ποιες αγορές εξυπηρετούμε και την καινοτομία που μας διαφοροποιεί στον κλάδο μας. Επεκταθήκαμε σε νέες αγορές, δημιουργήσαμε νέους τομείς, αποκτήσαμε νέες ικανότητες, αναπτύξαμε τεχνολογίες που έγιναν η αρχή νέων κλάδων – και όλα αυτά για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες ευκολότερα, ταχύτερα και με μικρότερο κόστος”.

Το νέο λογότυπο της Xerox είναι μία εκδοχή του ονόματος Xerox γραμμένου με πεζά γράμματα – σε έντονο κόκκινο χρώμα – μαζί με ένα σύμβολο σε σχήμα σφαίρας ιχνογραφημένο με γραμμές που ενώνονται για να σχηματίσουν ένα απεικονιστικό “X”, το οποίο αντικατοπτρίζει τη σύνδεση της Xerox με τους πελάτες της, τους συνεργάτες της, τον κλάδο και την καινοτομία και έχει σχεδιαστεί για να απεικονίζεται πιο αποδοτικά με κίνηση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλατφόρμες πολυμέσων.

“Το εταιρικό μας σήμα είναι ένα από τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία και η αξία που φέρνει στην επιχείρησή μας είναι ανεκτίμητη”, πρόσθεσε η Ursula Burns, President, Xerox. “Οι πελάτες μας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και οι μέτοχοί της συνδέονται περισσότερο με αυτό που αντιπροσωπεύει το εμπορικό μας σήμα – ποιότητα, καινοτομία, προσανατολισμός στον πελάτη και πλούσια σε αξίες κουλτούρα. Σήμερα, ενισχύουμε όλα μας τα χαρακτηριστικά και δίνουμε στο εμπορικό μας σήμα μία σύγχρονη εμφάνιση που είναι περισσότερο ταιριαστή με τη σημερινή εικόνα της επιχείρησης – λίγο λιγότερο τυπική, πολύ περισσότερο ζωντανή, να διατηρεί τη σχέση της με την κληρονομιά μας και ταυτόχρονα να χαιρετά το μέλλον”.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, πέρα από το να προσθέτει με ταχύτητα χωρίς προηγούμενο στο χαρτοφυλάκιό της προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η εταιρεία έκανε ένα βήμα πέρα από τα συστήματα εκτύπωσης και αντιγραφής και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε λογισμικό και υπηρεσίες. Επιπρόσθετα:
Η νέα τεχνολογία και οι υπηρεσίες φέρνουν στη Xerox επαναλαμβανόμενα έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. (Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2007, οι συμφωνίες που αφορούν υπηρεσίες έφεραν έσοδα περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί μία αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.)
Η Xerox διπλασιάζει την έρευνα και την ανάπτυξη στις παροχές της που σχετίζονται με τις υπηρεσίες.
Η εταιρεία επιταχύνει την υιοθέτηση της έγχρωμης εκτύπωσης στο περιβάλλον γραφείου μέσω τεχνολογιών που καθιστούν την έγχρωμη εκτύπωση οικονομική και εύκολη στη χρήση. Η έρευνα στην έγχρωμη εκτύπωση αντιπροσωπεύει περίπου το 50% από το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια που η Xerox και ο συνεργάτης της Fuji Xerox επενδύουν κάθε χρόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη.
Οι αγορές του περιβάλλοντος γραφείου και των εμπορικών εκτυπώσεων δίνουν ώθηση σε νέες τεχνολογίες, όπως είναι αυτή της στερεάς μελάνης, της έγχρωμης εκτύπωσης συνεχόμενης ροής και της παράλληλης εκτύπωσης. Η Xerox παρουσίασε περισσότερα από 100 νέα προϊόντα τα τελευταία τρία χρόνια, δημιουργώντας το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στον κλάδο και στην ιστορία της.
Προϊόντα που εξοικονομούν ενέργεια, όπως τα πολυλειτουργικά συστήματα Xerox, επιλογές που μειώνουν τα απορρίμματα, όπως η ανακύκλωση του toner και οι εκτυπωτές στερεάς μελάνης χωρίς μελανοταινία, καθώς και αναλώσιμα που είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το High Yield Business Paper, το EA Toner και το Forest Stewardship Council-certified paper δείχνουν ότι η σημερινή Xerox μπορεί να ικανοποιεί το σύνολο των σχετικών με τη διαχείριση εγγράφων αναγκών ενός πελάτη κατά τρόπο υπεύθυνο απέναντι στο περιβάλλον.
Με ενισχυμένη οικονομική θέση και εκτεταμένη παγκόσμια διανομή, το νέο εμπορικό σήμα κάνει μία τολμηρή δήλωση για τη δύναμη της Xerox ως της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης εγγράφων. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η Xerox επανέφερε τη διανομή μερίσματος, εξαγόρασε μετοχές, επέστρεψε στην επενδυτική κατηγορία και συνέχισε να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της μέσα από διψήφια ανάπτυξη των κερδών.

“Ως εξωτερικός παρατηρητής, παρακολούθησα τη Xerox να μεταστρέφει την επιχειρηματική της δραστηριότητα από μία εταιρεία φωτοαντιγραφικών και εκτυπωτών σε πραγματικό συνεργάτη που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα τις πληροφορίες – είτε αυτές είναι ψηφιακές, έντυπες ή και τα δύο”, σχολίασε η Ang?le Boyd, Group Vice President, General Manager, Imaging/ Output Document Solutions, IDC. “Την ίδια στιγμή, η Xerox έχτισε μία ισχυρότερη από όλες τις απόψεις εταιρεία και προσέλκυσε νέους πελάτες μέσα από νέες αγορές. Η αλλαγή του εμπορικού σήματος είναι ένα λογικό επόμενο βήμα. Τώρα το πρόσωπο της Xerox ταιριάζει στην τεχνολογικά ευφυή και καινοτομική εταιρεία που είναι η Xerox σήμερα”.

Το site της εταιρείας, http://www.xerox.com, θα λειτουργεί από απόψε με το νέο εμπορικό σήμα, ενώ η Xerox θα ξεκινήσει να αλλάζει το λογότυπο πάνω στα προϊόντα της, τις εγκαταστάσεις της, τα οχήματά της και το υλικό marketing, σε μία μετάβαση που αναμένεται να διαρκέσει 18 περίπου μήνες. Η Fuji Xerox, που αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Xerox και της Fujifilm Corporation και εμπορεύεται τα συστήματα Xerox στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, θα αλλάξει επίσης με τον καιρό το εμπορικό της σήμα.

Η επανασχεδίαση αποτελεί μία απομάκρυνση από τις προηγούμενες αλλαγές που είχαν γίνει στο λογότυπο, οι οποίες ήταν παραλλαγές σε ένα σταθερό αποτύπωμα της λέξης Xerox. Αποτέλεσμα εκτεταμένης παγκόσμιας έρευνας που διεξήχθη μεταξύ των εργαζομένων της Xerox, των πελατών της και των συνεργατών της, το νέο εμπορικό σήμα αναπτύχθηκε από την Interbrand και αποκαλύφθηκε σήμερα στους 57.000 εργαζομένους της εταιρείας, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας μετάδοσης μέσω web, την οποία παρουσίασαν η Mulcahy και η Burns.

Εκτός από το νέο λογότυπο, η εταιρική ταυτότητα της Xerox περιλαμβάνει τώρα γραμματοσειρά αποκλειστικής χρήσης και οπτικά στοιχεία του εμπορικού σήματος που χρησιμοποιούν μία παλέτα οκτώ χρωμάτων, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλο εύρος μέσων, από έντυπα και Web μέχρι τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές και διαδραστικές παρουσιάσεις.Tags:

Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases