Athens, 29, 2008 - Την περιβαλλοντική της στρατηγική στην Ελλάδα και διεθνώς παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου η Xerox Hellas, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 29 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση, εκτός από πλήθος δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, της ΕΑΣΕ και του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου." />

Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Η XEROX ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ


Athens, 29, 2008 – Την περιβαλλοντική της στρατηγική στην Ελλάδα και διεθνώς παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου η Xerox Hellas, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 29 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση, εκτός από πλήθος δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, της ΕΑΣΕ και του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Παραβρέθηκαν επίσης και μίλησαν για την περιβαλλοντική τους πολιτική με έμφαση στη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού Xerox, εκπρόσωποι δύο οργανισμών: της Τράπεζας Πειραιώς και του American College of Greece, οι οποίοι είναι πελάτες της Xerox τόσο σε μηχανήματα όσο και σε ανακυκλωμένο χαρτί Xerox. Επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Andy Cosgrove, Manager Environmental, Health and Safety, Xerox Europe, o οποίος ανέλυσε διεξοδικά την πρόοδο της εταιρείας αναφορικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και τις προτάσεις της για το μέλλον.

Η Xerox, πρωτοπόρος στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, από το 1969 έχει αφιερώσει πόρους στην έρευνα για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και τεχνολογιών.

Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων της Xerox συγκαταλέγονται:
Μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 18% από το 2002 μέχρι το 2006, στοχεύοντας στο 25% έως το 2012.
Αυστηρή πιστοποίηση προμηθευτών. Από το 2003, η Xerox επιλέγει προμηθευτές που εφαρμόζουν διεθνείς περιβαλλοντικές πρακτικές όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων χάρτου, καθώς και προμηθευτές πρώτης ύλης που πληρούν τα ίδια κριτήρια.
Πιστοποίηση από τους Οργανισμούς FSC & PEFC το 2007.
Συνεργασία και χρηματοδότηση του παγκόσμιου οργανισμού Nature Conservancy για την ανάπτυξη πρακτικών για την διατήρηση των Δασών.
Ανάπτυξη πολύ-λειτουργικών μηχανημάτων που εξοικονομούν 50% ενέργεια έναντι των μηχανημάτων μεμονωμένης λειτουργίας.
Νέας τεχνολογίας Toner ΕΑ (Emulsion Aggregate Toner) που καταναλώνουν 60-70% λιγότερη ενέργεια στην εκτύπωση μιας σελίδας.
Συνεχής επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Νέας τεχνολογίας solid ink εκτυπωτές (cartridge free).
93% των μηχανών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων ανακυκλώνονται και ανακατασκευάζονται παγκοσμίως.
Μέσω του προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων, αποφεύχθηκε η ταφή περίπου ενός δις κιλών αποβλήτων (2.8 εκατ. μηχανήματα).
Όλες οι παραγωγικές μονάδες της Xerox διαθέτουν πιστοποιητικό ΙSO14001.
Ενσωμάτωση της Νέας τεχνολογίας Intelligent Ready στα νέα μηχανήματα solid ink.
Εξοικονόμηση 30 εκατ, κιλοβατώρων μέσα σε ένα χρόνο από την τεχνολογία Embrittling Agent κατά την παραγωγή συμβατικού toner.
Στην Ελληνική αγορά η Xerox Hellas εφαρμόζει αυστηρή περιβαλλοντική πολιτική με ενέργειες όπως:
Η περισυλλογή του εξοπλισμού Xerox κατά τη στιγμή της απόσυρσής του.
Περισυλλογή όλων των ενδεδειγμένων ανταλλακτικών που διακινούνται από το επίσημο κανάλι τεχνικών υπηρεσιών.
Περισυλλογή κενών αναλωσίμων από τους πελάτες.
Συμμετοχή στο Εναλλακτικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών (HERRCO).
Χρήση Ανακυκλωμένου χαρτιού στην εκτύπωση τιμολογίων και σε όλες τις εσωτερικές εκτυπώσεις.
Εφαρμογή διαδικασίας ανακύκλωσης χαρτιού και άλλων υλικών εσωτερικά στη Xerox Hellas.
Η Xerox ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε στην αγορά εκτυπωτική συσκευή με τη δυνατότητα εκτύπωσης δύο όψεων, η οποία συνεισέφερε σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση χαρτιού αλλά και ενέργειας από το χρήστη, αλλά και η πρώτη εταιρεία που το 2003 παρουσίασε στην ελληνική αγορά 100% ανακυκλωμένο χαρτί εκτύπωσης. Σημαντικότατη συνεισφορά προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας είχε και η λειτουργία “power down”, την οποία εισήγαγε η Xerox το 1982, ενώ το 1995 ξεκίνησε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης toner, που συνέβαλε δραστικά στη μείωση των ιδιαίτερα επιβαρυντικών για το περιβάλλον απορριμμάτων του είδους. Η ανακύκλωση και ανακατασκευή toner και εξαρτημάτων εκτυπωτών γενικότερα, σε συνδυασμό και με το πληρέστερο πρόγραμμα επιστροφής χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών που εφαρμόζει η εταιρεία από το 1991, έχουν οδηγήσει μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής περίπου 907.185 τόνους απορριμμάτων.

Αλλά και στην εσωτερική της λειτουργία, η Xerox εφαρμόζει οικολογικές πολιτικές, τις οποίες παροτρύνει και τους πελάτες και συνεργάτες της να ακολουθήσουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι το 2003 δεσμεύτηκε και κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 18% ενώ στοχεύει στο 25% μέχρι το 2012. Παράλληλα η Xerox στοχεύει στο να εξαλείψει τη χρήση τοξικών υλικών από ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της και για να μειώσει τη δική της παραγωγή απορριμμάτων. Η Xerox επιλέγει αυστηρά τους προμηθευτές της, οι οποίοι εφαρμόζουν στο σύνολό τους διεθνείς περιβαλλοντικές πρακτικές όσον αφορά στην παραγωγή των προϊόντων τους και είναι πιστοποιημένοι κατά ISO14001 ή European Eco- Management and Audit Scheme (EMAS) certification.

Στην ομιλία του, ο κ. Βασίλης Ραμπάτ, Δ/νων Σύμβουλος της Xerox Hellas, ανέφερε μεταξύ των άλλων: “Για τη Xerox η μέριμνα για το περιβάλλον είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της. Αποτελεί μέρος της καθημερινότητά μας σε κάθε πτυχή της εταιρείας. Η Xerox, δουλεύοντας και παράγοντας προϊόντα και υπηρεσίες με τρόπο και πολιτική που διέπεται από οικολογική ευαισθησία, αποδεικνύει τη δέσμευσή της απέναντι στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Εσωτερικά στη Xerox λειτουργούμε οικολογικά όπου μπορούμε. Αλλά το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να βοηθούμε τους πελάτες μας να παράγουν, να εκτυπώνουν και γενικά να διαχειρίζονται τα έγγραφά τους, απτά ή ψηφιακά, με τρόπο που να σέβεται το περιβάλλον. Τους βοηθούμε να δουλεύουν πιο έξυπνα, πιο γρήγορα έτσι ώστε η εργασία τους να είναι επικερδής με λιγότερες όμως επιπτώσεις στο περιβάλλον”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ραμπάτ ανακοίνωσε την προσφορά της Xerox στους δήμους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. Συγκεκριμένα η Xerox Hellas προσέφερε 30 πολυλειτουργικά μηχανήματα και περίπου 3.000 δεσμίδες ανακυκλωμένου χαρτιού υψηλής ποιότητας.

Στο μέλλον, η Xerox δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε λύσεις που εξοικονομούν ενέργεια και προστατεύουν το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως είναι οι τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα και το πραγματικά καινοτομικό επαναχρησιμοποιήσιμο χαρτί εκτύπωσης. Με τη συνδρομή και του Ερευνητικού Κέντρου Palo Alto, θα επιδιώξει την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας και του βιολογικού πλαστικού με βάση φυτικά συστατικά, με στόχο τη χρησιμοποίησή τους σε εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα.

ΤΕΛΟΣTags:

Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases