Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xerox och Thomas Gabel Consulting presenterar världens första EIP klient för Xerox DocuShare

Världspremiär på CeBIT 2008

Stockholm, April 08, 2008 Xerox och Thomas Gabel Consulting GmbH presenterade världens första Extensible Interface Platform (EIP) klient för Xerox DocuShare på CeBIT i Hanover. Användare får tillgång till Xerox enterprise management solution via Touchscreenlösningen på Xerox multifunktionsprodukter (MFP).

Xerox DocuShare är ett webbaserat dokumenthanteringssystem för företag i alla storlekar och branscher. DocuShare gör det möjligt för företag att enkelt redigera, hantera och distribuera dokument. Med den nya EIP klienten kan all dokumenthantering utföras med Xerox MFP, vilket hjälper kunder att öka produktiviteten och reducera kostnaderna.

Snabb utveckling

För bara ett år sedan presenterade Xerox de första mjukvarulösningarna och ett nytt utvecklarprogram för EIP. Genom att låta MFP:er fungera som universella in- och ut-enheter kan användarna även hantera komplexa affärsprocesser och arbetsflöden. Som en del i utvecklingsavtalet ska Xerox förse mjukvaruutvecklare med en uppsättning programmeringsverktyg helt gratis. Under ett år har företaget mottagit drygt 1000 ansökningar att ladda ner utvecklingspaketet. Kunderna kan välja mellan 10 EIP-kompatibla mjukvarulösningar världen över och EIP finns nu tillgängligt på 21 av Xerox MFP:er.

Ett exempel på hur EIP används i en innehållshanteringsapplikation är DocuShare EIP. Detta redskap förvandlar varje multifunktionsskrivare från Xerox till en nyckelenhet i företag och innehållshanteringsprocessen. För att säkerställa säkerhet och personlig åtkomst kan användare logga in via touchscreenlösningen. Precis som med DocuShare kan användare endast få tillgång till objekt om de har rätt befogenhet. I inloggat läge kan användare navigera i DocuShare innehållshanteringsstruktur.

För att uppnå en bättre överblick kan användare söka i hela systemet eller enligt vissa kriterier. Samtliga filer sorteras via flikar enligt en fördefinierad metod. Användare kan utföra följande på alla standarddokument:
lägga till ett nytt dokument
granska ett dokuments egenskaper
omedelbart skriva ut dokument på MFP:n
lägga till nya versioner av ett dokument endast genom att skanna det
förhandsgranska ett dokument i HTML-format
etablera dokumentrelaterade arbetsflöden med nyligen skannade dokument
Typiskt scenario: ledighetsansökan

I en stor organisation kan det vara en komplex och tidsödande process att ansöka om ledighet. Den som ansöker om ledighet kan behöva gå igenom en lång rad instanser.

DocuShare EIP gör denna process avsevärt mycket enklare: Dokument förvaras och sparas centralt i innehållshanteringssystemet. Systemet anvisar vilka anställda som ska få vilka dokument. De anställda verifierar sig själv på den MFP de vill genom att slå in sitt användar-ID och kan sedan få tillgång till samtliga av sina dokument på systemet.

De väljer alltså gällande ansökningsblankett via DocuShare EIP och blanketten skrivs ut direkt. Den anställda kan sedan fylla i blanketten och signera den personligen. Dokumentet skannas därefter tillbaka till systemet via MFP och vidarebefordras automatiskt till rätt process. Samtliga avdelningar som behöver godkänna blanketten informeras automatiskt. Hanteringen av ansökningen, kontroll, auktorisering och registrering hos löneavdelningen sker med andra ord helt automatiskt enligt en fördefinierad process.

Stor efterfrågan på EIP lösningar
“Det entusiastiska gensvar vi fått från utvecklare, systemintegratörer och slutanvändare indikerar att EIP möter ett behov av lösningar som eliminerar komplexa kontorsrutiner”, säger Bertrand Cerisier, VP och marknadschef, Office Group, Xerox Europa. ”EIP är ytterligare ett sätt som Xerox gör arbetet lättare för kunder samt hjälper dem att reducera tid och pengar som spenderas på att hantera dokument”.

I Tyskland kan Xerox DocuShare införskaffas direkt från Xerox Global Services och Thomas Gabel Consulting GmbH. DocuShare EIP finns tillgängligt från mars 2008.
För vidare information, vänligen besök: http://www.docushare.de

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök, www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:

Judith Schunke, Xerox Europe, tel: +44 (0) 1895 842 877, email: judith.schunke@xerox.com

Helena Sandström, TurbolinPR, tel: 0708-86 25 25, email: helena@turbolinpr.seComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases