Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xerox och GreenPrint inleder miljövänligt samarbete

Stockholm, April 14, 2008 Xerox inleder ett samarbete med GreenPrint Technologies för att förena företagets mjukvara med Xerox Phaser® 8560 och Phaser® 8860, vilket gör det möjligt för kunder att minska sin negativa inverkan på miljön i form av onödiga utskrifter. Alla som köper en vaxskrivare från Xerox får helt gratis ladda ner en komplett version av GreenPrint Enterprise mjukvara som i butik kostar omkring 450 kronor. Detta exklusiva erbjudande gäller även för kunder som köpt någon av dessa produkter sedan november förra året.

- Xerox är mycket engagerade i miljöfrågan. Utformningen och den minimala förpackning som används i våra vaxprodukter innebär inga patroner måste slängas och betydligt mindre avfall. Tillägget av GreenPrint-mjukvaran till våra vaxskrivare och multifunktionsprodukter ger våra kunder ytterligare en möjlighet att minska sin negativa inverkan på miljön – utan att det kostar något extra, säger Robert Ekström vd, Xerox Sverige.

Vaxskrivarna från Xerox reducerar avfallet som är förknippat med engångstoner och bläckkonsumtionsvaror genom att använda ett vaxstift av ogiftigt bläck istället för toner eller bläckpatroner. Vax skriver på ett flertal olika media och producerar 90 procent mindre avfall än en typisk färglaserskrivare. Och det faktum att Xeroxs förbrukningsvaror tar upp mindre utrymme innebär i förlängningen också mindre transportkostnader och lägre koldioxidutsläpp. Ett vaxsystem tar 10 gånger mindre lagerutrymme i anspråk under en treårsperiod i jämförelse med en färglaserskrivare.

GreenPrint-mjukvaran minskar slöseri redan innan utskrift. Genom att spara både papper och bläck skonas miljön. Mjukvaran analyserar varje sida i varje dokument som skickas till skrivaren och letar efter typiskt överflödigt material (exempelvis sidor med bara URL, bannerannonser eller en logotyp) och tar bort detta. GreenPrint gör det också möjligt för användarna att ta bort sidor och bilder eller text från en sida, endast med ett klick före utskrift vilket sparar bläck eller toner. GreenPrint besparar genomsnittsanvändaren omkring 600 kronor och 1400 överflödiga sidor per år och gör det möjligt för företag att kvantifiera såväl de ekologiska som ekonomiska besparingar som mjukvaran ger.

- Att förena vår mjukvara med Xerox vaxskrivare är en ideal lösning i många avseenden. Vaxskrivarna har utformats för att eliminera allt slöseri förknippat med tonerpatroner, vilket har minskat det årliga avfallet från 76 kilo till 4,6 kilo per 72000 utskrifter, eller från 20 kilo till 1,2 kilo per skrivare årligen. Tack vare GreenPrint kan vaxskrivaranvändare eliminera onödiga utskriftssidor, reducera slöseriet och kostnader som är förknippade med utskrift med 15-20 procent, säger GreenPrints vd Hayden Hamilton

Erbjudandet gäller världen över med varje ny Xerox Phaser® 8560 och Phaser® 8860 vaxskrivare och MFP och samtliga som sålts sedan november förra året. Mjukvaran finns tillgänglig på 14 språk. För att få tillgång till GreenPrint-downloaden måste kunder skriva in sitt Xerox-serienummer på www.printgreener.com/xerox

För mer information om Xerox och GreenPrints erbjudande, vänligen besök: www.xerox.com/greenprint

Xeroxs Phaser produkter möter kriterierna för U.S. Environmental Protection Agency’s nya ENERGY STAR®.

Om Xerox Europa

Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av så väl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden; små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer samt tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.se

Kundkontakt

För mer information om Xerox produkter och tjänster, ring 08-795 10 00 eller besök www.xerox.se

För mer information, vänligen kontakta:

Judith Schunke, Xerox Europe, tel: +44 (0) 1895 842 877, e-post: judith.schunke@xerox.com

Helena Sandström, TurbolinPR, tel 08-660 25 25, email: helena@turbolinpr.se

About GreenPrint Technologies

GreenPrint Technologies, LLC har skapat programvarorna Greenprint Home och GreenPrint Enterprice. Programmen minskar mängden onödiga sidor innan de går till utskrift och erbjuder enkla lösningar för att spara bläck och toner. För mer information, vänligen besök www.printgreener.com

Media Contacts:

Elise F Burke, PR Director, GreenPrint Technologies, LLC, T : +1 503 459 7545 email: elise@printgreener.comComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases