Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Η Xerox εξαγοράζει την Veenman και διευρύνει την απήχησή της στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ολλανδίας

Δημιουργεί πρόσβαση για 4.000 νέους πελάτες από το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Athens, 18, 2008 – Η Xerox Corporation (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο XRX) ανακοίνωσε πρόσφατα την οριστική συμφωνία για την από πλευράς της εξαγορά της Veenman B.V., θυγατρικής της Corporate Express, έναντι περίπου £68 εκατομμυρίων/ €43 εκατομμυρίων, διευρύνοντας έτσι τη διείσδυση της Xerox στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ολλανδίας. Η Veenman, με έξι γραφεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Ολλανδία, είναι ο κορυφαίος διανομέας εκτυπωτών γραφείου, αντιγραφικών και πολυλειτουργικών συσκευών που εξυπηρετούν μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Με έτος ίδρυσης το 1919 και τα κεντρικά της να βρίσκονται στην ολλανδική πόλη Capelle aan den Ijssel, η Veenman ξεκίνησε πρόσφατα να παρέχει στους πελάτες της software διαχείρισης εγγράφων και συμβουλευτική υποστήριξη. Ως έμπορος τεχνολογίας γραφείου, η Veenman διαθέτει προϊόντα διαφόρων προμηθευτών, στους οποίους μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνεται η Xerox. Εκτός από τις υπάρχουσες παροχές της, η Veenman θα αρχίσει να εμπορεύεται τα προϊόντα διαχείρισης εγγράφων της Xerox μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Εξαγοράζοντας τη Veenman, η Xerox θα υπερ-διπλασιάσει το δυναμικό πωλήσεών της στην περιοχή και θα αποκτήσει πρόσβαση σε 4.000 πελάτες από το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το προηγούμενο έτος, η Xerox επέκτεινε σημαντικά τη διανομή της στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω διευρυμένων σχέσεων με μεταπωλητές και αντιπροσώπους στην Ευρώπη, αλλά και μέσω της εξαγοράς της Global Imaging Systems στις ΗΠΑ, κίνηση που έδωσε στη Xerox πρόσβαση σε 200.000 νέους πελάτες από το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Matt Marshall της IDC, σχεδόν το 55% όλων των επιχειρήσεων στην Ολλανδία είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δαπάνησαν πέρυσι σχεδόν $420 εκατομμύρια για εξοπλισμό, υπηρεσίες και αναλώσιμα εκτυπώσεων. Η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις εκτυπωτών και πολυλειτουργικών μηχανημάτων στην Ολλανδία θα αυξηθούν κατά 6% το χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Η Xerox προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες οποιασδήποτε επιχείρησης και ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό. Με το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτουμε, θέλουμε να φέρουμε το όνομα της Xerox, που να υποστηρίζεται από αξιόπιστο κατά τόπους service, κοντά σε περισσότερους πελάτες από το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, ανέφερε ο Armando Zagalo de Lima, Πρόεδρος της Xerox Ευρώπης. “Στην Ολλανδία, δεν υπάρχει ισχυρότερος έμπορος τεχνολογίας γραφείου από την Veenman. Η εκτεταμένη διανομή και κατά τόπους υποστήριξη που παρέχουν συμπληρώνουν τα οφέλη της τεχνολογίας Xerox, ενισχύοντας την πρόταση αξίας που φέρνουμε σε μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις”.

Με τον καιρό η Veenman θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της την πλήρη γκάμα προϊόντων και αναλωσίμων της Xerox, που απευθύνονται σε περιβάλλοντα γραφείου και επαγγελματίες του χώρου των γραφικών τεχνών με μικρές ως προς τον όγκο των εκτυπώσεων απαιτήσεις. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκτυπωτές και όλα τα πολυλειτουργικά συστήματα με δυνατότητα εκτύπωσης, αντιγραφής, αποστολής και λήψης fax και σάρωσης των σειρών Phaser και WorkCentre.

“Με αυτήν την εξαγορά, η Veenman εισέρχεται σε μια συναρπαστική νέα εποχή”, ανέφερε ο Eric Annema, Managing Director της Veenman. “Περιμέναμε ένα τόσο σημαντικό βήμα εδώ και χρόνια. Ως θυγατρική της Xerox, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ακόμα καλύτερα. Εκτός από τις υπάρχουσες αναγνωρισμένες μάρκες μας, τώρα μπορούμε να προσφέρουμε όλα τα οφέλη των εξαιρετικών προϊόντων, υπηρεσιών αλλά και εμπειριών της Xerox και να μείνουμε πιστοί στην υπόσχεσή μας για αφοσιωμένο τοπικό service, συνδεόμενοι με τους πελάτες μας σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας”.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Veenman θα λειτουργεί ως θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Xerox. Ο Eric Annema θα εξακολουθήσει να ηγείται της εταιρείας, αναφερόμενος απευθείας στο Rogerio Fangueiro, Senior Vice President, Office Group, Xerox Ευρώπης, και συνεργαζόμενος παράλληλα με τα άλλα κανάλια διανομής της Xerox στην περιοχή. Η Veenman θα διατηρήσει το όνομά της και τα κεντρικά γραφεία της στην Capelle aan den Ijssel, ενώ οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μέρος της Veenman.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με μετρητά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού και από άλλους φορείς. Αυτή είναι η πέμπτη εξαγορά που πραγματοποιεί η Xerox μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, με την εταιρεία να επενδύει περισσότερο από $1,7 δις σε εταιρείες που διευρύνουν τη διανομή της και επεκτείνουν τις σχετικές με τα έγγραφα υπηρεσίες της και το χαρτοφυλάκιο λογισμικού της.

ΤΕΛΟΣComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases