Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Η Xerox δημιουργεί μετρητή που υπολογίζει την περιβαλλοντική απόδοση. Πρόκειται για τον πρώτο στον κλάδο που απαντά στο ερώτημα “Πόσο πράσινο είναι το γραφείο σας;”

Ο πρωτοποριακός μετρητής παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή απορριμμάτων και την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου της τεχνολογίας διαχείρισης εγγράφων, παρέχοντας παράλληλα στοιχεία που υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων για τη μείωση των οικολογικών επιπτώσεων του περιβάλλοντος γραφείου.

XeroxΠρόσφατα η Xerox παρουσίασε τον πρώτο Μετρητή Αειφόρου Ανάπτυξης που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν τις ευκαιρίες να ελαττώσουν την επίδραση των δραστηριοτήτων τους στο περιβάλλον, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος. Το νέο εργαλείο software, το οποίο έχει κατοχυρωθεί από τη Xerox, μετρά τη συνολική επίδραση που έχουν οι σχετικές με τα έγγραφα τεχνολογίες στο περιβάλλον.

Ο Μετρητής Αειφόρου Ανάπτυξης είναι το νεότερο εργαλείο εκτίμησης που διαθέτουν οι Υπηρεσίες Γραφείου Xerox. Αποτιμά το τρέχον περιβάλλον γραφείου σε σχέση με τους εκτυπωτές, τα φωτοαντιγραφικά και τα πολυλειτουργικά μηχανήματα και κατόπιν μετρά τα περιβαλλοντικά οφέλη που θα μπορούσαν να επιτευχθούν με όρους κατανάλωσης ενέργειας και χαρτιού, στερεών απορριμμάτων και νερού, αέρα και εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Το συγκεκριμένο εργαλείο παρέχει στους πελάτες την πρώτη βασιζόμενη σε στοιχεία καταμέτρηση της περιβαλλοντικής τους επίδρασης.

“Αυτός ο μετρητής σπάει τον κώδικα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους να καταλάβουν πραγματικά ακριβώς πόσο “πράσινα” είναι ή θα μπορούσαν να είναι τα γραφεία τους”, ανέφερε ο John Kelly, President, Xerox Global Services North America. “Οι ίδιοι άνθρωποι που είναι περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι στα σπίτια τους έχουν αρχίσει να μεταφέρουν αυτήν τη συνείδηση και στη δουλειά τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δε γνώριζαν από πού να αρχίσουν. Σχεδιάσαμε τον Μετρητή Αειφόρου Ανάπτυξης ώστε να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο εκτίμησης. Παρέχει στους πελάτες συμβουλές που μπορούν να τους οδηγήσουν σε δράσεις, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν τους “πράσινους” στόχους τους, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την εξοικονόμηση κόστους και τα οφέλη αποδοτικότητας που απορρέουν από ένα βελτιστοποιημένο περιβάλλον γραφείου”.

Ο Μετρητής Αειφόρου Ανάπτυξης δεν παρακολουθεί μόνο τη σχετική με τα έγγραφα τεχνολογία της Xerox αλλά και τους εκτυπωτές, τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα και τις πολυλειτουργικές συσκευές άλλων εταιρειών.

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν μία γρήγορη εκτίμηση της περιβαλλοντικής τους επίδρασης, μία εκδοχή του Μετρητή, που όμως δεν περιλαμβάνει το σύνολο των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του, είναι ήδη διαθέσιμη στο site της Xerox στη διεύθυνση http://www.xerox.com/thoughtleadership, επιλέγοντας “sustainability” και στη συνέχεια “sustainability calculator”. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στο πώς μπορεί ο Μετρητής να βοηθήσει αποτελεσματικά την επιχείρησή τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Αυτή η γρήγορη εκτίμηση μέσω Διαδικτύου παρέχει επίσης συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να κάνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον το γραφείο του.

Πώς λειτουργεί Ο Μετρητής Αειφόρου Ανάπτυξης χρησιμοποιεί πατενταρισμένους αλγόριθμους και έρευνα εκτίμησης των εγγράφων για να παραδώσει δεδομένα αναφορικά με το σύνολο των μηχανημάτων γραφείου μιας εταιρείας, από εκτυπωτές μέχρι πολυλειτουργικές συσκευές και φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή του εξοπλισμού. Ο Μετρητής Αειφόρου Ανάπτυξης μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες για την επίδραση της εκτύπωσης διπλής όψης ή της χρήσης διαφορετικών τύπων χαρτιού. Ο προκαταρκτικός έλεγχος του Μετρητή αποδεικνύει ότι οι πελάτες συνειδητοποιούν τόσο τα περιβαλλοντικά οφέλη όσο και την εξοικονόμηση κόστους.

Έπειτα από την αρχική ανάλυση που έχει ως αποτέλεσμα μία λεπτομερή αξιολόγηση με όρους αειφορίας των διαδικασιών των πελατών, η Xerox συνεργάζεται μαζί τους για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον γραφείου που να εξοικονομεί ενέργεια. Κάποιες από τις αλλαγές μπορεί να είναι τόσο απλές όσο το να μεταφερθούν κάποιες συσκευές σε άλλους χώρους ή να αντικατασταθούν οι προσωπικές και μονολειτουργικές συσκευές από πολυλειτουργικά μηχανήματα. Ο Μετρητής μπορεί επίσης να εντοπίσει ευκαιρίες για να γίνουν οι πελάτες “εξυπνότεροι” ως προς τη χρήση του χαρτιού και να μειώσουν τα παραγόμενα απορρίμματα. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες για τα αποτελέσματα της εκτύπωσης και στις δύο όψεις του χαρτιού και της χρήσης διαφορετικών ειδών χαρτιού.

“Ο στόχος του Μετρητή Αειφόρου Ανάπτυξης της Xerox είναι να δείξει στους πελάτες τη σωστή κατεύθυνση και να προσδιορίσει τις ευκαιρίες όπου η μειωμένη επίδραση στο περιβάλλον μπορεί να συνδυαστεί με την αύξηση της κερδοφορίας”, ανέφερε η Patricia Calkins, Vice President of Environment, Health and Safety, Xerox. “Συνδυάσαμε τη μακροχρόνια πρωτιά μας αναφορικά με την καινοτομία στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης με τη βαθιά μας γνώση για το περιβάλλον γραφείου και δημιουργήσαμε ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους πελάτες μας να εξοικονομήσουν πόρους”.

Εξυπνότεροι τρόποι για ένα “πράσινο” περιβάλλον γραφείου

Η έμφαση της Xerox στην αειφόρο ανάπτυξη έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και είναι συνυφασμένη με όλες σχεδόν τις πλευρές σχεδίασης των προϊόντων της και επιλογής των προμηθευτών της. Είτε πρόκειται να αναπτύξει ένα ολόκληρο χαρτοφυλάκιο οικολογικών χαρτιών είτε πρόκειται να γίνει μία από τις πρώτες εταιρείες που θα ενσωματώσει την προδιαγραφή ENERGY STAR στα προϊόντα της, η Xerox συνεργάζεται με τους πελάτες, τους προμηθευτές της και όλα τα ενδιαφερόμενα κοινά για να αναπτύξουν επιχειρηματικές πρακτικές που να είναι συμβατές με την αειφόρο ανάπτυξη. Ορισμένα από τα “πράσινα” προγράμματα και προϊόντα που έχει παράγει η Xerox περιλαμβάνουν:
Την τεχνολογία στερεάς μελάνης (solid ink) της Xerox που εφαρμόζεται σε εκτυπωτές και χρησιμοποιεί ράβδους μελανιού χωρίς κασέτα, παράγοντας έτσι 90% λιγότερα απορρίμματα από ό,τι οι συσκευές laser ή inkjet.
Τις “έξυπνες” δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στους εκτυπωτές στερεάς μελάνης, που “μαθαίνουν” τα πρότυπα εκτύπωσης ενός γραφείου και επιλέγουν αυτόματα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όταν γνωρίζουν πως η χρήση του εκτυπωτή θα είναι μειωμένη, λόγου χάρη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.
Την τεχνολογία “Emulsion Aggregation Toner”, μια πολύ σημαντική εξέλιξη στη laser εκτύπωση, που απαιτεί την τοποθέτηση λιγότερου toner πάνω σε κάθε σελίδα και χρησιμοποιεί 25% λιγότερη ενέργεια από ÏŒ,τι τα προηγούμενα είδη toner.
Το χαρτί “High Yield Business Paper”, που χρησιμοποιεί το 90% ενός δέντρου έναντι του 45% που συνήθως χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί το κοινό λευκό χαρτί γραφείου.
Το “Forest Stewardship Council” και το “Programme for the Endorsement of Forest Certifications” έχουν πιστοποιήσει με ειδικά σήματα τα προϊόντα χαρτιού τα οποία παρασκευάστηκαν με τη χρήση πρώτων υλών που προέρχονταν από πιστοποιημένες πηγές και των οποίων η πορεία μπορεί να παρακολουθηθεί από τη συγκομιδή τους μέχρι και τη διανομή των τελικών προϊόντων.
Τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα εργαστήρια της Xerox περιλαμβάνουν τη δημιουργία χαρτιού που σβήνει μόνο του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
Όταν συνδυαστούν, οι παραπάνω προσπάθειες και εναλλακτικές θα βοηθήσουν τους πελάτες να μειώσουν την κατανάλωση των πόρων που χρησιμοποιούν και, τελικά, την επίδραση τους στο περιβάλλον.

EuroTandem
Céline Bitauld / Sonia Bonvalet
Tel : 01 55 30 71 01
E-mail. c.bitauld@eurotandem.frComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases