Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xerox mukana kehittämässä EU-alueelle monikielistä digitaalista kirjastoa

XeroxXeroxin Euroopan tutkimuskeskus koordinoi EU:n rahoittamaa tietoyhteiskuntahanketta, jolla toteutetaan EU-maat kattava monikielinen digitaalinen kirjastoratkaisu. Grenoblessa sijaitseva Xeroxin tutkimuskeskus (Xerox Research Centre Europe) on hankkeen myötä mukana kehittämässä teknologiaratkaisua, joka mahdollistaa monikielisen navigoinnin digitaalisessa kirjastossa, digitaalisten kirjastoluetteloiden selaamisen sekä siihen liittyvät monikieliset ja älykkäät hakutoiminnot.

EU:n CACAO (Cross language Access to Catalogues And Online libraries)-tietoyhteiskuntahankkeen toteuttaa yhteistyökonsortio, jossa on tutkimusorganisaatioiden lisäksi kirjastoja eri EU-maista.

CACAO-hankkeella rakennetaan EU:n laajuista monikielistä digitaalista kirjastoympäristöä sekä kirjastoluetteloiden hakukonetta, jotta käyttäjät pääsevät paremmin käsiksi etsimiensä asiakirjojen sisältöihin. Hakukone mahdollistaa monipuolisen ja tehokkaan hakutoimminnon monikielisesti. Näin digitaalisessa kirjastossa asioiva pystyy tekemään nopeampia, älykkäämpiä ja täsmällisempiä hakuja digitaalisessa ympäristössä.

”Xerox on investoinut tutkimuskeskuksen perustamisesta lähtien älykkäiden asiakirjahallintaratkaisujen kehitystyöhön. Tutkimustyö on poikinut lukuisia innovatiivisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat muun muassa älykkäiden hakutoimintojen tekemisen monikielisessä digitaalisessa ympäristössä”, kertoo johtaja Monica Beltrametti Xeroxin tutkimuskeskuksesta.

Hankkeen taustalla vaikuttaa Lissabonin strategia, jonka tavoitteena on rakentaa EU:sta maailman edistyksellisin ja dynaamisin tietoyhteiskunta. CACAO-hanke on yksi EU:n merkittävistä tietoyhteiskuntahankkeista, joilla EU tavoittelee tietoteknologiaosaamiseen liittyvää johtajuutta. Hankkeella varmistetaan myös EU-maiden kulttuurihistoriallisen sekä tieteellisen tiedon saatavuus digitaalisessa ympäristössä myös tulevaisuudessa.

”Xerox on jälleen mukana rakentamassa eurooppalaista tietoyhteiskuntaa palveluinnovaatioratkaisuillaan. Rakenteilla olevan digitaalisen palvelun avulla erilaisten dokumenttien ja kirjojen haku ja hallinta nopeutuu huomattavasti. Pääsemme kaikki etsimämme tiedon juurille entistä tehokkaammin”, jatkaa Monica Beltrametti.

Tietotyöläiset käyttävät työajastaan jopa 30 prosenttia erilaisen ammatillisen tiedon etsimiseen sähköisistä asiakirjoista. Internetissä käytetään yhä enemmän muita kieliä englannin sijaan, mikä lisää monikielisten digitaalisten palveluiden kysyntää.

CACAO-hankkeella kehitetään EU-alueen digitaalista kirjastoa monikieliseen ympäristöön sekä eri kulttuureita mahdollisimman hyvin palvelevaksi. Sisältö ja rakenne toteutetaan käyttäjäystävälliseksi sekä eri kielillä hyödynnettäväksi.

Lisätietoja:

Kevin Perlmutter, Xerox Europe, p. +44 (0) 1895 845 217, sähköposti: kevin.perlmutter@xerox.com

Ilpo Ahokas, markkinointipäällikkö, Xerox Oy p. 040 586 9272, sähköposti: ilpo.ahokas@xerox.com

www.cacaoproject.eu/home

www.xrce.xerox.com

Xerox on maailman kuudenneksi suurin tietotekniikkayritys. Xerox Oy markkinoi Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita Suomessa. Yrityksellä on laaja valikoima tuotteita toimistoille ja graafiseen teollisuuteen. Xeroxin palvelut kattavat konsultoinnin, dokumenttien hallintaratkaisut ja ulkoistuksen. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Lisätietoja Xeroxista saat verkko-osoitteesta www.xerox.fi

Xerox®, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases