Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

A legény- és leánybúcsúk a briteknek évente 420 fontba (540 euróba) kerülnek, mivel a brit emberek fele külföldre utazik kiélvezni az utolsó szabad pillanatait

 

 

Az angol labdarúgó Wayne Rooney legénybúcsújának vagy esküvői előbulijának nyomán, amely során Rooney Ibizára utazott, és vörösre festette a Fehér szigetet, a nemzetközi szállásfoglalási weboldal, a http://magyar.hotels.com felmérése megmutatta, hogy a brit állampolgárok több mint fele (57%) külföldön ünnepli a legény- vagy leánybúcsúkat.

Hotels.com szállásfoglalási weboldala

A világ kedvenc szállásfoglalási weboldala azt találta, hogy nem csak a leggazdagabbak áldoznak sok pénzt egy utolsó házasság előtti mulatozásra. Egy átlagos brit évente 423,43 fontot költ arra, hogy átlagosan kettőnél több legény- vagy leánybúcsún vegyen részt, ami azt jelenti, hogy minden alkalommal 170 fontba kerül megünnepelni egy barát utolsó szabad napjait.

A brit legénybúcsúk legnépszerűbb úti célja a külföldi városok közül az ír főváros, Dublin, annak ellenére, hogy a város kampányt indított, hogy lerázza magáról az „Európai legénybúcsúk fővárosa” címet. Az ír fővárost Barcelona, Amszterdam és Prága követi a sorban. A Hotels.com felméréséből azonban az is kiderül, hogy a vőlegények egyre távolabb merészkednek a legjobb buli keresése közben. 4%-os részesedésével Las Vegas volt az egyetlen távoli helyszín a legnépszerűbb tíz város között, de néhány kalandvágyó házasulandó Fokvárosban, Rio de Janeiroban vagy éppen az új-zélandi, Aucklandben is ünnepelt.

A szobafoglalások alapján Kelet-Európában Tallinn a legnépszerűbb úti cél az esküvő előtti szabadság eltöltéséhez.

A legénybúcsúk kedvenc külföldi célpontjai (brit férfiak, 2007–2008.)
Város Férfiak hány %-a vett részt itt legénybúcsún a múlt évben
Dublin 18%
Barcelona 16%
Amszterdam 14%
Prága 13%
Tallinn 6%
Párizs 7%
Róma 7%
Madrid 4%
Las Vegas 4%
Riga 1%

A férfiak háromnegyede (72%) vesz majd részt legénybúcsún külföldön, ahogy az ünneplők mind távolabbra utaznak. A nők körében inkább valószínű az otthoni ünneplés, bár több mint felük (57%) a következő egy évben szintén külföldre utazik egy leánybúcsúra.

Alison Couper, a www.hotels.com kommunikációs igazgatója a következőket fűzi hozzá: „Egyre távolabbra utazunk egy barát vagy egy rokon legény- vagy leánybúcsújára, és ennek eredményeképpen új felkapott helyek kerülnek be a köztudatba.

Az évente a barátaink és családtagjaink utolsó szabad napjainak megünneplésére fordított összeg is ezt a tendenciát tükrözi. A miénkhez hasonló oldalakon azonban rengeteg kedvező ajánlat található azok számára, akik legény- vagy leánybúcsút terveznek, és sok népszerű helyszínen akár 40% is megtakarítható a szállodák árából.”

Bár a nők kevésbé utaznak külföldre, a http://magyar.hotels.com felmérése szerint az Egyesült Királyságban 57%-uk azt állítja, hogy ebben az évben más országba látogat egy leánybúcsút ünnepelni. A leánybúcsúk helyszínei közül Barcelona a legnépszerűbb – a brit nők 14% utazott ebbe a városba leánybúcsúra, de sokan kedvelik Dublint (11%) és Párizst (10%) is.

A leánybúcsúk kedvenc külföldi célpontjai (brit nők, 2007–2008.)
Város Nők hány %-a vett részt itt leánybúcsún a múlt évben
Barcelona 14%
Dublin 11%
Párizs 10%
Amszterdam 8%
Madrid 5%
Róma 5%
Prága 6%
Las Vegas 4%
Tallinn 2%
Riga 1%

További információkért látogasson el a http://magyar.hotels.com oldalra.

A Hotels.com ismertetése

A www.hotels.com honlapon a legalacsonyabb árú szállásoktól a luxushotelekig mindent megtalál.

A www.hotels.com kínálja a legjobb kedvezményeket is bármely országban.
A minden jelentősebb piacon jelen lévő, elhivatott személyzettel rendelkező http://magyar.hotels.com/ több, mint 80 000 minőségi hotelt ajánl, s ezek felére árgaranciát is biztosít: ha vásárlónk megtalálja ugyanazt az ajánlatot máshol de olcsóbban, a Hotels.com kifizeti a különbözetet.

A http://magyar.hotels.com/ ezenkívül a legnagyobb független hotelcsoporttal rendelkezik, tehát a felhasználók megbízható értékelést olvashatnak a szállásokról. Az utazni vágyók online vagy a több nyelven is beszélő ügyfélszolgálatunk +44 (0)20 7492 0979 számon történő felhívásával foglalhatnak szállást
További információkért látogasson el honlapunkra: http://magyar.hotels.com/

Médiával kapcsolatos kérdésekkel forduljon munkatársunkhoz:

Jenny Simpson
Online News & PR Manager

WebCertain Europe Ltd

Blackthorn House

Northminster Business Park

Poppleton

York

YO26 6QW

Tel: 44 1904 780030

Email: pr@webcertain.comComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases