Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Pinnacle Systems kondigt nieuwe ultracompacte USB digitale TV-tuner aan voor PC èn Mac

De PCTV nanoStick Ultimate biedt onovertroffen prestaties voor digitale TV-ontvangst en Streamt het TV-signaal naar maximaal drie andere PC’s in het netwerk

Pinnacle Systems Inc., een onderdeel van Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID), kondigt vandaag de Ultimate versie aan van haar PCTV™ nanoStick. De uiterst kleine Pinnacle PCTV™ nanoStick Ultimate biedt digitale TV-ontvangst van hoge kwaliteit voor PC’s en Macs terwijl de gebruiker zijn favoriete programma’s kan pauzeren, terugspoelen en opnemen. Aangesloten op een PC kan het TV-signaal ook naar maximaal drie andere PC’s in het thuisnetwerk gestreamd worden.

De Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate is een ultracompacte USB TV-ontvanger die zeer geschikt is voor de dunne Windows® en Mac® laptops van deze tijd. Ondanks zijn kleine afmetingen (5,5 x 2,3 x 1,3cm) levert de PCTV nanoStick Ultimate uitzonderlijke prestaties; de uiterst gevoelige ontvangsttechnologie vangt digitale TV en radio (DVB-T) zelfs op wanneer het signaal zwak is. De nanoStick is tevens geschikt voor ontvangst van HDTV via de ether op plaatsen waar dit wordt aangeboden.

Dankzij zijn uiterst kleine omvang, het lage gewicht en het mooie design; is de PCTV nanoStick Ultimate de ideale TV-oplossing voor huishoudens met een Mac èn/of een PC.

De mini TV-ontvanger wordt geleverd inclusief gebruiksvriendelijke software; Pinnacle™ TVCenter Pro voor de PC en de nieuwste versie van Elgato EyeTV Lite voor de Mac. Met de PVR-functionaliteit van beide programma’s kunnen gebruikers TV-programma’s in standaard- en high-definition timeshiften en opnemen op de harde schijf. Met de Pinnacle VideoSpin™ software kunnen de opnames vervolgens getrimd en bewerkt worden. TV-kijken kan zowel in volledig scherm als in een verschaalbaar venster. Zappen kan natuurlijk met de inbegrepen mini-afstandsbediening.

Het complete softwarepakket van de Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate bestaat uit:

? Pinnacle TVCenter Pro, hiermee verandert een PC of notebook in een volledige digitale videorecorder waarmee met 1-muisklik opgenomen kan worden (live-TV of voorgeprogrammeerd, MPEG-1/-2, DivX) – of direct op DVD. TV-kijken kan in volledig scherm of in een verschaalbaar venster. Met timeshifting kan de gebruiker het TV programma pauzeren en terugspoelen.

? Pinnacle DistanTV verandert de PC in een hub en streamt het TV-signaal naar maximaal drie andere PC’s in het thuisnetwerk (LAN). Voor de installatie zijn slechts enkele muisklikken noodzakelijk.

? Pinnacle VideoSpin is eenvoudige videobewerkingssoftware, waarmee gebruikers van de PCTV nanoStick Ultimate hun opnames kunnen trimmen en bewerken. Foto’s, muziek, titels en overgangen kunnen aan de opnames toegevoegd worden en het eindresultaat kan rechtstreeks geupload worden naar YouTube™.

? Nieuwe Elgato EyeTV Lite software voor Mac, waarmee gebruikers live-TV kunnen kijken, pauzeren, terugspoelen en vele uren kunnen opnemen op een Mac.

Prijs en beschikbaarheid
De Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate is volledig gecertificeerd voor Windows Vista en werkt tevens met Windows Media Center. De PCTV nanoStick Ultimate is verkrijgbaar vanaf eind september voor een adviesverkoopprijs van € 69,00 incl. BTW.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV™, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter™, Pinnacle Mobile Media™ en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio™ reeks. Pinnacle Systems heeft 9 prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en het helpen van consumenten met het bewaren, verbeteren en delen van hun herinneringen op een eenvoudige wijze. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com.

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider als fabrikant van oplossingen voor de film- , video-, audio-, 3D animatie- , gaming-industrie en broadcast professionals- alsmede voor thuismuzikanten en videohobbyisten. Avid voert professionele- en consumentenmerken waaronder Avid®, Digidesign®, M-Audio®, Pinnacle Systems, Sibelius®, Softimage® and Sundance Digital®. Een grote meerderheid van de primetime televisieshows, films, commercials en muziek uit de hitparade zijn gemaakt met producten van één of meer Avid-merken. Zowel doorgewinterde professionals als beginnende studenten, kunnen dankzij producten en services van Avid efficiënter, productiever en creatiever werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2008 Avid Technology, Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. Promoties en kortingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen zonder melding gewijzigd worden. Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen inclusief BTW en kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, Digidesign, Film Composer, Pro Tools, Pinnacle Systems, Sibelius, Softimage, Sundance Digital, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio, DistanTV en VideoSpin zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid’s audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases