Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Τα “Stag and hen” πάρτι κοστίζουν στους Βρετανούς £420 (€540) το χρόνο αφού οι μισοί και πλέον κατευθύνονται στο εξωτερικό για μια τελευταία γεύση ελευθερίας

 

Μετά το πρόσφατο ταξίδι «για άνδρες μόνο» ή προγαμιαίο πάρτι, του Άγγλου ποδοσφαιριστή Ουέιν Ρούνι, στο νησί των πάρτι, την Ibiza, όπου έβαψε κόκκινο το White Isle, η έρευνα της διεθνούς ιστοσελίδας για κρατήσεις ξενοδοχείων online, www.hotels.com, έδειξε ότι πάνω από το ήμισυ των Βρετανών (57%)-άνδρες ή γυναίκες έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για να γλεντήσουν το τελευταίο προγαμιαίο πάρτι τους ως ελεύθεροι.


Ο πιο δημοφιλής Mδικτυακός τόπος κρατήσεων ξενοδοχείων στον κόσμο διαπίστωσε ότι σήμερα δεν είναι μόνο οι σούπερ-πλούσιοι που ξοδεύουν για ένα τελευταίο προγαμιαίο ξεφάντωμα. Ο μέσος Βρετανός δαπανά £423.43 κάθε χρόνο για να πάρει μέρος σε λίγο παρά πάνω από δυο προγαμιαία πάρτι για άνδρες ή γυναίκες –που σημαίνει £170 κάθε φορά που γιορτάζουμε τις τελευταίες ημέρες ελευθερίας ενός φίλου μας ή μιας φίλης μας.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας το Δουβλίνοu ήλθε πρώτη στη λίστα των ξένων πιο δημοφιλών πόλεων για τους Βρετανούς stags, παρά την εκστρατεία της πόλης για να αποβάλλει την εικόνα της ως η «πρωτεύουσα της Ευρώπης στα πάρτι stag». Την Ιρλανδική πρωτεύουσα ακολουθεί από κοντά η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και η Πράγα. Ωστόσο, η Hotels.com διαπίστωσε επίσης ότι οι stags ψάχνουν τώρα περισσότερο από ποτέ σε πιο μακρινά μέρη για να ανακαλύψουν το καλύτερο γλέντι. Με ένα 4% το Λας Βέγκας ήταν ο μόνος μακρινός προορισμός στους πρώτους 10, αλλά ορισμένοι που αναζητούν την περιπέτεια είπαν ότι ταξίδεψαν ως το Κέιπ Τάουν, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ακόμη και στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Με βάση τις κρατήσεις ξενοδοχείων, το Ταλίν είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ανατολική Ευρώπη για αυτές τις προγαμιαίες διακοπές.
Δημοφιλείς ξένοι προορισμοί για προγαμιαία πάρτι (Βρετανοί άνδρες,2007/8)

Πόλη % ανδρών που επισκέφτηκαν την πόλη για μια διοργάνωση stag τον περασμένο χρόνο
Δουβλίνο 18%
Βαρκελώνη 16%
Άμστερνταμ 14%
Πράγα 13%
Ταλίν 6%
Παρίσι 7%
Ρώμη 7%
Μαδρίτη 4%
Λας Βέγκας 4%
Ρίγα 1%

Τρία τέταρτα (72%) των ανδρών θα πάρουν μέρος σε διοργανώσεις stag στο εξωτερικό καθώς αναζητούν όλο και πιο μακρινούς προορισμούς για το γλέντι τους. Οι γυναίκες σε διοργανώσεις προγαμιαίων πάρτι «για γυναίκες μόνο» είναι πιο πιθανό να μείνουν στη χώρα τους για να γλεντήσουν το γεγονός, αν και πάνω από τις μισές (57%) θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους δώδεκα μήνες.

“Ταξιδεύουμε πιο μακριά από ποτέ για προγαμιαία πάρτι ανδρικά ή γυναικεία φίλων ή συγγενών-και νέοι δυναμικοί προορισμοί μπαίνουν τώρα στο χάρτη,» υποστηρίζει η Άλισον Κούπερ, διευθύντρια επικοινωνίας της http://ellada.hotels.com/

«Το ετήσιο ποσό που δαπανούμε σήμερα για να γιορτάσουμε τις τελευταίες ημέρες ελευθερίας των φίλων και οικογενειών μας εκφράζει αυτή την τάση. Ωστόσο, υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες που μπορεί να βρει κανείς σε ιστοσελίδες όπως η δική μας για όσους προγραμματίζουν «stag and hen» ταξίδια- μπορεί να βρει κανείς εκπτώσεις έως 40% σε ξενοδοχεία σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.»

Αν και είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν το εξωτερικό σε σύγκριση με τους άνδρες, 57% των Βρετανίδων δηλώνουν ότι θα πάνε στο εξωτερικό φέτος για ένα πάρτι «μόνο για γυναίκες», σύμφωνα με την www.hotels.com. Η Βαρκελώνη είναι ο πιο δημοφιλής ξένος προορισμός για πάρτι «γυναικών μόνο», με 14% των Βρετανίδων να έχουν επισκεφτεί την πόλη για ένα πάρτι «μόνο για γυναίκες”, ενώ το Δουβλίνο (11%) και το Παρίσι(10%) παραμένουν επίσης σταθερά δημοφιλή.

Δημοφιλείς ξένοι προορισμοί για πάρτι “μόνο για γυναίκες” (Βρετανίδες,2007/8)

Πόλη % γυναικών που επισκέφτηκαν την πόλη για μια διοργάνωση hen τον περασμένο χρόνο
Βαρκελώνη 14%
Δουβλίνο 11%
Παρίσι 10%
Άμστερνταμ 8%
Μαδρίτη 5%
Ρώμη 5%
Πράγα 6%
Λας Βέγκας 4%
Ταλίν 2%
Ρίγα 1%

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://ellada.hotels.com/
Σχετικά με την Hotels.com
Στο http://ellada.hotels.com/– βρίσκετε τις χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων από πολυτελή ξενοδοχεία ως οικονομική διαμονή. Η www.hotels.com διαθέτει τις καλύτερες ευκαιρίες και εκπτώσεις για δωμάτια ξενοδοχείων οπουδήποτε.

Με παρουσία σε όλες τις μεγάλες αγορές και αφοσιωμένο προσωπικό, η http://ellada.hotels.com/προσφέρει πάνω από 80.000 ξενοδοχεία ποιότητας σε όλο τον κόσμο, και υπόσχεται εγγύηση τιμών για 40.000 από αυτά: εάν ένας πελάτης μπορεί να βρει την ίδια επιλογή σε φτηνότερη τιμή, η Hotels.com θα προσφέρει την ίδια τιμή.

Η http://ellada.hotels.com/διαθέτει επίσης μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες ομάδες ξενοδοχείων στον τομέα της, εννοώντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν μια ειλικρινή αξιολόγηση για τα διάφορα καταλύματα. Οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείνουν online ή επικοινωνώντας με ένα από πολύγλωσσα κέντρα κλήσεων στο +44 (0)20 7492 0979

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://ellada.hotels.com/

Για πληροφορίες δημοσιογραφικής ενημέρωσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την -
Jenny Simpson
Υπεύθυνη Online News & Δημοσίων Σχέσεων
WebCertain Europe Ltd
Blackthorn House
Northminster Business Park
Poppleton
York
YO26 6QW
Τηλ: 44 1904 780030
Email: pr@webcertain.com

 Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases