Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Η Ξηρογραφία Γίνεται 70 Ετών – Από το Ένα Αντίγραφο στα Τρισεκατομμύρια

Η ξηρογραφία γιορτάζει τα 70 της χρόνια. Η εφεύρεση που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο να δημιουργούν και να μοιράζονται πληροφορίες μέσω τρισεκατομμυρίων αντιγράφων και εκτυπώσεων laser έγινε 70 ετών.

Το πρώτο ξηρογραφικό αντίγραφο παράχθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1938 σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο πίσω από ένα ινστιτούτο καλλονής στην Astoria του Queens, μία περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Πάνω στο αντίγραφο, που φυλάσσεται στο Ινστιτούτο Smithsonian, είναι γραμμένο “Astoria, 22/10/1938″. Ο Chester Carlson, εφευρέτης της Ξηρογραφίας, ήταν επιστήμονας και δικηγόρος με ειδικότητα στις ευρεσιτεχνίες, αποφασισμένος να βρει έναν απλό τρόπο για να κάνει αντίγραφα των εγγράφων.

Αν ήταν ακόμα ζωντανός, ο Carlson μάλλον θα εκπλησσόταν πολύ μαθαίνοντας ότι η εφεύρεσή του έφερε την επανάσταση στο χώρο της πληροφορίας. Η επανάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα και καθιστά τις πληροφορίες εύκολα διαθέσιμες, διευρύνοντας ταυτόχρονα την παγκόσμια γνώση στο σύνολό της. Η Infotrends, μία ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία του κλάδου, εκτιμά ότι 3,08 τρισεκατομμύρια αντίγραφα και εκτυπώσεις έχουν παραχθεί φέτος σε όλον τον κόσμο από προϊόντα των οποίων η πατρότητα αποδίδεται στον Carlson.

“Η αποδοτική χρήση των πληροφοριών βρίσκεται στον πυρήνα της σύγχρονης παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας και η εφεύρεση του Chester Carlson έσπασε το φράγμα που κρατούσε τις πληροφορίες μακριά από αυτούς που τις χρειάζονταν”, ανέφερε η Sophie Vandebroek, Chief Technology Officer της Xerox και Πρόεδρος του Xerox Innovation Group. “Από τότε, οι ευκαιρίες για απόκτηση γνώσεων αυξήθηκαν ασύλληπτα πολύ, με 281 exabyte πληροφορίες να έχουν δημιουργηθεί και μοιραστεί μόνο μέσα στο 2007. Σήμερα η Xerox διαθέτει ένα σύνολο τεχνολογιών software και υπηρεσιών που “τιθασεύουν” αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και βοηθούν τα άτομα και τις επιχειρήσεις να βρουν το δρόμο τους μέσα από το συνονθύλευμα των πληροφοριών, να αποκτήσουν γνώσεις και να λάβουν γρήγορες και επιτυχείς επιχειρηματικές αποφάσεις”.

Έχοντας απορρίψει τις φωτογραφικές μεθόδους, ο Carlson πειραματίστηκε με τα ηλεκτροστατικά φορτία και με φωτοαγώγιμα υλικά – υλικά των οποίων οι ηλεκτρικές ιδιότητες αλλάζουν όταν εκτεθούν στο φως. Η διαδικασία που εφηύρε ονομάστηκε ξηρογραφία, όνομα που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “ξηρός” και “γράφω”. Χρειάστηκαν άλλες δύο δεκαετίες και μία επένδυση που θα μπορούσε να κοστίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας Haloid, μιας μικρής εταιρείας της Νέας Υόρκης που αργότερα μετονομάστηκε σε Xerox, για να εμπορευματοποιηθεί η διαδικασία.

Από τότε, πραγματοποιήθηκε μια έκρηξη στις οποιαδήποτε μορφής πληροφορίες ενώ η ίδια εταιρεία που ξεκίνησε την εποχή του “μοιράσματος” σήμερα βοηθάει τους πελάτες της να διαχειριστούν το “χείμαρρο” των πληροφοριών.

Η Xerox όλα αυτά τα χρόνια συμβάδιζε με τις καινοτομίες που βοηθούν να ανοιχτεί το μονοπάτι ανάμεσα στο τυπωμένο και στο ψηφιακό περιεχόμενο, να ξεκαθαρίσει ο τεράστιος όγκος των διαθέσιμων πληροφοριών και να γίνουν αυτές και πάλι σχετικές με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Η Xerox σταθερά και με συνέπεια παράγει αξία μέσω των εφευρέσεών της, ενσωματώνοντάς τις στα προϊόντα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας τις ως θεμέλιο για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και πουλώντας τις ή δίνοντας άδεια για τη χρήση τους σε άλλους οργανισμούς. Το 2007, η εταιρεία κατοχύρωσε 584 ευρεσιτεχνίες, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2006. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία της Xerox και την εξουσιοδότηση για χρήση του brand της εταιρείας, μπορείτε να επισκεφθείτε το site http://www.xerox.com/innovation
Η Ξηρογραφία Γίνεται 70 Ετών - Από το Ένα Αντίγραφο στα ΤρισεκατομμύριαComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases