Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xeroxin kestävän kehityksen toimenpiteillä merkittäviä edistysaskeleita

Yhtiön kasvihuonekaasujen määrä vähentynyt viidessä vuodessa 21 prosenttia
Xerox on julkaissut maailmanlaajuisen yritysvastuuraporttinsa vuodelta 2008. Raportissa esitellään Xeroxin vastuullisen toiminnan periaatteet ja käytännöt, jotka ovat ohjanneet sitä jo vuosikymmeniä. Raportista nousee keskeisinä virstanpylväinä esille esimerkiksi yhtiön 40 vuotta jatkunut perinne kannustaa omaa henkilöstöään osallistumaan vapaaehtoisesti erilaisiin tutkimusohjelmiin. Xerox on myös onnistunut vähentämään viidessä vuodessa 21 prosenttia sen tuottamien kasvihuonekaasujen määrää.”Xeroxin vastuulliselle toiminnalle on tunnusomaista strategisuus, pysyvyys ja todelliset toimenpiteet. Olemme yritysvastuullisuuden edelläkävijä ja saavuttaneet vastuullisuuden osalta myös mittavia tuloksia. Turha kuitenkaan kuvitella, että olisimme nyt tyytyväisiä. Aiomme myös jatkossa panostaa voimakkaasti vastuullisuuden edistämiseen. Uskomme Xeroxilla, että paljon saaneilta voidaan myös edellyttää paljon. Emme tingi näistä vaatimuksista, vaan otamme ne innolla vastaan”, kertoo Xeroxin pääjohtaja Anne Mulcahy.

Vuoden 2008 yritysvastuuraportin keskeisimpiä löydöksiä:

- Kestävä kehitys

Xerox on edistynyt ympäristön kestävään kehitykseen liittyvien tavoitteidensa saavuttamisessa, erityisesti ilmaston suojelun ja kestävän paperinvalmistusprosessin osalta. Xerox on hyvää vauhtia saavuttamassa tavoitettaan, jonka mukaan yhtiön on määrä pienentää kasvihuonekaasupäästöjään 25 prosenttia vuoteen 2012 mennessä. Vuosina 2002-2007 Xerox on vähentänyt maailmanlaajuisesti 19 prosenttia energiankulutustaan sekä onnistunut pienentämään 21 prosenttia kasvihuonepäästöjään. Vuonna 2007 esitellyistä Xerox-uutuustuotteista 80 prosenttia saavutti Yhdysvaltain ympäristösuojeluviraston myöntämän Energy Star -ympäristömerkin.

Yhtenä suurimpana toimistotulostin- ja kopiokonepaperin jakelijana Xerox haluaa edistää paperin kestävää kiertoa. Xeroxin paperituotteille on myönnetty kaksi merkittävää sertifikaattia. Xeroxin paperituotteet, joissa on FSC (Forest Stewardship Council) – tai PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -sertifikaattien merkit on valmistettu sertifioiduista raaka-aineista. FSC- ja PEFC-sertifioitujen paperituotteiden alkuperä voidaan jäljittää koko puusta paperiksi -valmistus- ja kuljetusprosessin osalta. Xerox on lisäksi asettanut tiukat toimintaohjeet kaikille paperin valmistukseen ja kuljetukseen osallistuville alihankkijoilleen. Tällä hetkellä noin 90 prosenttia Xeroxin alihankkijoista täyttää nämä tiukat vaatimukset. Tavoitteena on, että pian 100 prosenttia alihankkijoista täyttää vaatimukset.

- Asiakkaat

Xerox haluaa tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Xerox huolehtii tietoturvaratkaisuillaan, että asiakastietoa ei päädy vääriin tarkoituksiin sekä varmistaa laitteiden ja palvelun korkean tietoturvan tason. Xerox varmistaa aina, että sen asiakkaiden tietojärjestelmät pysyvät tietoturvallisina. Vuonna 2008 Xerox saavutti kolmannen kerran peräkkäin Certified Technology Service and Support -tietoturvasertifikaatin, jonka myöntää J.D. Powers and Associates.

- Yhteisöt

Yleishyödyllinen toiminta on kuulunut Xeroxin yrityskulttuuriin yhtiön perustamisesta lähtien. Xerox investoi vuosittain 12,5 miljoonaa dollaria sekä työntekijöidensä aikaa ja osaamista yhteensä 555 organisaation tukemiseen. Xerox Technical Minority Scholarship -ohjelmallaan yhtiö myönsi viime vuonna yhteensä 122 stipendiä lahjakkaille opiskelijoille. Yhtiö tukee myös maailmanlaajuisesti erilaisia tiede- ja teknologiaohjelmia.

- Työntekijät

Xeroxilla uskotaan, että hyvä työyhteisö ja henkilöstön työssä viihtyminen parantavat yhtiön kilpailukykyä. Xerox arvostaa moninaisuutta, palkitsee hyvistä suorituksista, tarjoaa erinomaisia kehitysmahdollisuuksia sekä auttaa työntekijöitään löytämään hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan välille. Xerox on listattu tuoreessa Reputation Instituten tekemässä mainetutkimuksessa 10 parhaan yrityksen joukkoon Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:

Kevin Perlmutter, Xerox Europe, puh. +44 (0) 1895 845 219, kevin.perlmutter@xerox.com

Xerox on maailman kuudenneksi suurin tietotekniikkayritys. Xerox Oy markkinoi Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita Suomessa. Yrityksellä on laaja valikoima tuotteita toimistoille ja graafiseen teollisuuteen. Xeroxin palvelut kattavat konsultoinnin, dokumenttien hallintaratkaisut ja ulkoistuksen. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Lisätietoja Xeroxista saat verkko-osoitteesta www.xerox.fi

Xerox®, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases