Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

“Silver Bullet” korvaamassa piipohjaisten virtapiirien valmistuksen edullisesti kestävälle muoville painettavalla ratkaisulla

Xerox tarjoaa ratkaisua teollisten yritysten kaupalliseen käyttöön, joille avautuu mahdollisuus painaa elektroniikkaa helposti muoviin, kalvoille ja tekstiileihin

Lehdistötiedote, 29 October 2009 – Xeroxin tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen hopeamusteen, jonka avulla voidaan painaa edullisesti elektroniikkaa lähes kaikenlaisille pinnoille. Ratkaisu tarjoaa teollisille yrityksille edullisen tavan lisätä ’älyä’ ja informaatiota erilaisille pinnoille ja tuotteisiin. Innovaatiolla voidaan painaa esimerkiksi virtapiirejä edullisesti muoville, kalvoille ja kankaille. Teknologian avulla voidaan valmistaa esimerkiksi älykäs lääkepurkki, joka seuraa potilaan lääkkeiden käyttöä. Sitä voidaan hyödyntää myös rullautuvissa tietokonenäytöissä.

”Maailmalla on jo neljän vuoden ajan käyty kilpajuoksua siitä, kuka onnistuu kehittämään ensimmäisenä menetelmän, jolla voidaan valmistaa edullisesti muovisia virtapiirejä. Kehitimme Silver Bulletin, jolla voidaan toteuttaa jo tänään älyvaatteita ja edullisia pelejä. Saavuttamamme läpimurto tekee mahdolliseksi painaa elektroniikkaa edullisesti hyvin erilaisille pinnoille”, kertoo Paul Smith, laboratory manager, Xerox Research Centre Canada.

Tähän mennessä ei ole löydetty ratkaisua, jolla olisi kyetty valmistamaan suuria määriä virtapiirejä edullisesti valmistukseen liittyvän haastavan logistiikan ja korkeiden kustannusten takia. Xeroxin kehittämässä ratkaisussa hopeamusteen lämpötila voidaan pitää niin alhaisena, että se mahdollistaa elektroniikan painamisen edullisesti erilaisille pinnoille, myös muoviin ja kankaalle. Xerox etsii parhaillaan valmistajia, jotka haluavat testata painettujen virtapiirien soveltuvuutta omiin tuotteisiinsa.

Integroidut virtapiirit koostuvat kolmesta komponentista. Piipohjaisten virtapiirien valmistus toteutetaan nyt kalliissa tuotantolaitoksissa. Xeroxin uusi teknologia mahdollistaa muovisen virtapiirin kaikkien kolmen eri komponentin valmistuksen edullisesti.

Xeroxin uutta teknologiaa hyödyntämällä virtapiirejä voidaan painaa tavanomaisessa painatusympäristössä. Valmistuksessa ei tarvitse käyttää puhdastilaa, joka on välttämätöntä nykyisessä virtapiirien valmistuksessa. Lisäksi tutkijat ovat onnistuneet konfiguroimaan puolijohteen mustetta siten, että molekyylit johtavat mahdollisimman tehokkaasti sähköä.

Painettavia virtapiirejä voidaan käyttää hyvin erilaisia tuotteissa, kuten esimerkiksi edullisissa sähköisissä lukulaitteissa, sensoreissa, aurinkokennoissa ja älyvaatteissa.

”Pystymme nyt painamaan lähes kaikenkokoisia virtapiirejä erilaisille pinnoille, kuten esimerkiksi suurikokoisille muovisille pinnoille. Tämä on täysin uutta virtapiirejä valmistavassa teollisuudessa”, kertoo Hadi Mahabadi, vice president, centre manager, Xerox Research Centre Canada. ”Tuomme tämän teknologian tuotekehittäjien käyttöön, jota hyödyntämällä he voivat etsiä tulevaisuuden käyttökohteita painettavan elektroniikan hyödyntämiseen”.

Xeroxin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön kehittämiä mallikappaleita, joihin on painettu elektroniikkaa uudella hopeamusteella, voi tilata Xeroxin kautta.

Lisätietoja:

Kevin Perlmutter, Xerox Europe, +44 (0)1895 845219, kevin.perlmutter@xerox.com

Xerox on maailman kuudenneksi suurin tietotekniikkayritys. Xerox Oy markkinoi Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita Suomessa. Yrityksellä on laaja valikoima tuotteita toimistoille ja graafiseen teollisuuteen. Xeroxin palvelut kattavat konsultoinnin, dokumenttien hallintaratkaisut ja ulkoistuksen. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Lisätietoja Xeroxista saat verkko-osoitteesta www.xerox.fi

Xerox®, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases