Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Xeroxin edistysaskeleita tuoreessa yritysvastuuraportissa

Yhtiö vähentänyt 20 prosenttia kasvihuonekaasujen määrää, kaatopaikkajätteitä noin miljoona tonnia vuodesta 1991 saakka

Lehdistötiedote, 11 November 2009 – Xerox on julkistanut vuoden 2009 globaalin yritysvastuuraporttinsa. Vastuullisuudesta raportointi jakautuu seuraaviin osa-alueisiin: ympäristö, hallinto ja etiikka, asiakasvastuu ja -tyytyväisyys, monikulttuurinen työyhteisö, hyväntekeväisyys ja vapaaehtoistoiminta.

Xeroxin hallituksen puheenjohtaja Anne Mulcahy ja pääjohtaja Ursula Burns totesivat sidosryhmille lähettämässään kirjeessä. ”Xerox on toiminut kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti aivan kestävän kehityksen liikkeiden alkuajoista lähtien, koska se oli mielestämme oikea tapa huolehtia ympäristöstä. Olemme huomanneet vuosien varrella, että kaikki Xeroxin kehittämät innovaatiot ovat tuottaneet meille säästöjä, auttaneet luomaan uusia markkinoita ja lisää liikevaihtoa. Huomasimme, että meidän ei tarvitse tehdä valintoja ympäristön ja kannattavuuden osalta, sillä voimme toteuttaa molemmat samanaikaisesti.”

Xeroxin ympäristövastuullisuus koostuu neljästä osa-alueesta.

Ilmaston suojelu: Xerox investoi teknologiaan, jotka auttavat Xeroxia ja sen asiakkaita pienentämään hiilijalanjälkeään. Xerox on vähentänyt vuosina 2002-2008 globaalisti 20 prosenttia kasvihuonepäästöjään. Yhtiön tavoitteena on pienentää kasvihuonekaasupäästöjään 25 prosenttia vuosina 2002-2012.

Viime vuonna 80 prosenttia Xeroxin esittelemistä uusista tuotteista olivat ENERGY STAR -ympäristömerkin määräysten mukaisia, vaikka ympäristömerkin standardit ovat kiristyneet. Xeroxin tavoitteena on, että 90 prosenttia yhtiön uusista tuotteista täyttävät ENERGY STAR -ympäristömerkin määräykset.

Biodiversiteetin edistäminen maailman metsissä
: Xerox tekee kovasti töitä tärkeimpien sidosryhmiensä kanssa edistääkseen paperinvalmistuksen ja -käsittelyn kestävää kehitystä. Xerox on asettanut tiukat kestävän kehityksen toimintaohjeet kaikille paperin valmistukseen ja kuljetukseen osallistuville alihankkijoilleen. Yli 90 prosenttia alihankkijoista täyttää nämä tiukat vaatimukset, ja tavoitteeksi on asetettu 100 prosenttia.

Xerox laajensi sertifioitujen paperituotteidensa valikoimaa. Xeroxin paperituotteet, joissa on FSC (Forest Stewardship Council) – tai PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -sertifikaattien merkit on valmistettu sertifioiduista raaka-aineista.

Puhtaan ilman ja veden suojelu: Xerox pyrkii estämään myrkyllisten aineiden käytön koko toimitusketjunsa osalta. Yhtiössä on vuosia noudatettu erittäin tiukkoja määräyksiä myrkyllisten aineiden käyttöön liittyen. Xeroxin tavoitteena on saavuttaa täysin myrkytön jalanjälki.

Jätteen vähentäminen
: Xeroxin kierrätysohjelmalla on vähennetty jätteen määrää vuodesta 1991 alkaen noin miljoonalla tonnilla. Xeroxin sisäinen kierrätysaste oli 92 prosenttia vuonna 2008.

Xerox esitteli toukokuussa 2009 ColorQube™ -värimonitoimilaitteen, jossa käytetään yhtiön kehittämää värivahatekniikkaa. Se tuottaa 90 prosenttia vähemmän tarvikejätettä kuin vastaavat lasertulostimet. Lisäksi se vähentää tuotantoon ja kuljetuksiin liittyviä ympäristövaikutuksia.

Xeroxin vastuullisuusraportti löytyy osoitteesta: www.xerox.com/citizenship

Lisätietoja:

Kevin Perlmutter, Xerox Europe, puh. +44 (0) 1895 845 219, kevin.perlmutter@xerox.com

Ilpo Ahokas, markkinointipäällikkö, Xerox Oy, puh. 040 586 9272, ilpo.ahokas@xerox.com

Xerox on maailman kuudenneksi suurin tietotekniikkayritys. Xerox Oy markkinoi Xeroxin tuotteita, ratkaisuja ja palveluita Suomessa. Yrityksellä on laaja valikoima tuotteita toimistoille ja graafiseen teollisuuteen. Xeroxin palvelut kattavat konsultoinnin, dokumenttien hallintaratkaisut ja ulkoistuksen. Xeroxin Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sijaitsee Ranskan Grenoblessa. Lisätietoja Xeroxista saat verkko-osoitteesta www.xerox.fi

Xerox®, the Xerox wordmark and the spherical connection symbol are trademarks of Xerox Corporation in the United States and/or other countries. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases