Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

ABA först i Sverige med storsatsning på Xerox fotokiosker

Grafiska produktionsföretaget ABA gör en storsatsning på självbetjäningslösningar för fotoprodukter. Med nya fotokiosker och beställningsgränssnitt från Xerox levererar ABA personliga fotoalbum, kalendrar och gratulationskort med kundernas egna digitalbilder. På sikt ska tjänsterna erbjudas över hela landet, med fotokiosker både i varuhus och i ABA:s egna butiker.

Stockholm, 3 februari 2010 – Vi ser en enorm tillväxtpotential i fotokiosker och webbeställningar av fotoböcker och kalendrar. Redan nu har vi fått oerhört positiv respons från våra kunder som tycker att kvaliteten är fantastiskt bra, säger Curt Granberg, vd för ABA.

ABA har investerat i både fotokiosk och arbetsflödeslösningar från Xerox. Xerox Desktop Photo Kiosk, som tagits fram i samarbete med Imaxel, är skalbar och kan enkelt utökas i takt med verksamheten. Kunderna skapar själva fotoalbum, gratulationskort, fotoböcker och kalendrar. Beställningen görs antingen i ABA:s webbshop eller direkt i fotokiosken. Webbeställningarna postas eller budas till kunden, och de som använder fotokiosken får resultatet direkt i handen.

För att kunna erbjuda fler valmöjligheter på utseendet på produkterna för sina kunder bygger ABA också sina egna mallar. Stor vikt läggs vid efterbehandling så att slutresultatet håller hög klass. ABA har haft stor möjlighet att påverka hur de vill ha det och de har fått en skräddarsydd arbetsflödeslösning.

ABA erbjuder en bred samling av grafiska produkter och tjänster. Företaget har fyra filialer runt om i Stockholm och ingår även i Intercopy, en rikstäckande kedja av grafiska företag.

Nästa steg för ABA är att utöka antalet fotokiosker. I första skedet blir det i Intercopys butiker i 22 orter, och därefter är tanken att även placera dem i stora varuhus i hela landet.

– Enligt en ny europeisk studie beställer nästan hälften av alla kunder sina fotoprodukter i en butik. En allt större andel av de här beställningarnas görs i självbetjäningskiosker. Ute i Europa växer marknaden för våra fotokiosklösningar starkt, men i Sverige har det inte riktigt tagit fart ännu. Därför är det riktigt roligt med ABA:s satsning, vi är övertygade om att det finns en efterfrågan även bland svenska kunder, säger Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör för Xerox produktionslösningar.

För ytterligare information, kontakta:
Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör för Xerox Production Systems, 08-795 10 82, johan.mikaelsson@xerox.com
Curt Granberg, vd för ABA, 08-441 95 00,cgr@aba.nu

Om Xerox Europa
Xerox Europa, den europeiska delen av Xerox Corporation, marknadsför ett omfattande sortiment av såväl hårdvara och mjukvara som lösningar och tjänster. Verksamheten fokuserar på ett flertal områden: små och stora kontorsmiljöer, produktions- och grafiska miljöer och tjänster som omfattar konsultverksamhet, systemdesign och projektstyrning, samt dokumentoutsourcing. Xerox har fabriker och logistikverksamhet på Irland, i England och Nederländerna samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Grenoble, Frankrike. För mer information besök www.xerox.seComments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases