Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Welke voeding is geschikt voor uw hond?

Welke voeding is geschikt voor uw hond?

Iedere hond is anders. Zo bestaan er op dit moment ongeveer 350 erkende hondenrassen met ieder hun eigen karakteristieke kenmerken. Daarnaast heeft ook iedere hond een geheel eigen persoonlijkheid en levensstijl en kunnen het energieniveau, temperament en de fysieke zwaktepunten van honden sterk veranderen al naar gelang ze opgroeien en ouder worden. Het is dus belangrijk dat u als baasje een goed beeld heeft van het ras, de levensstijl en de levensfase van uw hond, zodat u hem of haar de meest geschikte hondenvoeding kunt geven.

Wie wel eens een Chihuahua en een Sint Bernard naast elkaar heeft gezien, zal beamen dat er behoorlijk wat verschil kan zijn tussen twee honden. De genoemde rassen verschillen niet alleen in grootte en uiterlijk, maar een Chihuahua zal waarschijnlijk veel temperament tonen, terwijl de gemiddelde Sint Bernard meer een people pleaser is. Ook zit er een groot verschil in de energiebehoefte van deze honden; zo zal een zware Sint Bernard meer calorieën en koolhydraten nodig hebben dan een kleine Chihuahua.

Het zijn echter niet alleen de rassen die onderling behoorlijk verschillen: ook de levensfase waarin een hond zit, bepaalt in grote mate hoe hij in het leven staat en wat hij nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld een puppy in huis, dan zult u opmerken dat hij veel energie verbruikt. Opgroeiende hondjes zijn bijvoorbeeld extreem nieuwsgierig en uw huis zal dus ook aan een nauwlettend onderzoek worden onderworpen. Daarnaast ontwikkelt het lichaam van een puppy zich ontzettend snel: pups maken in de eerste maanden van hun leven een flinke groeispurt door. Deze factoren zorgen ervoor dat een puppy meer energie nodig heeft dan een volwassen of een oudere hond.  Vooral honden vanaf zes jaar hebben meer baat bij voedsel met minder energie, omdat ze over het algemeen minder actief zijn dan jonge honden.

Kortom, er zijn drie factoren die van belang zijn wanneer u voeding voor uw hond koopt: ras, levensstijl en levensfase. En hoe beter het beeld is dat u van uw hond heeft, hoe beter u het geschikte voedsel voor hem of haar kunt kopen. Wilt u een aantal merken voeding uitproberen, dan zijn er veel mogelijkheden om via de dierenwinkel of via internet proefverpakkingen gratis hondenvoer aan te vragen. Zo stelt Eukanuba momenteel via haar site “puppypakketten” beschikbaar; zo’n puppypakket is gratis en bevat o.a. informatie over de verzorging van puppy’s en een coupon voor een gratis kilozak Puppy & Junior voer.

Contact:
Julia Jonker
KeywordFluency
Telefoon: +44 (0)1904 780040
E-Mail : julia.jonker@keywordfluency.net
Adres : Blackthorn House, Northminster Business Park, York, YO26 6QWTags: , ,

Comments are closed.

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases