Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Hond en voeding: 5 praktische tips

Heb je voor het eerst een hondje in huis gehaald en weet je niet zo goed hoe je je nieuwe maatje moet voeden? Of heeft je hond net pups gekregen en is het nog even aftasten hoe je je huisgenootjes het beste kunt verzorgen? Geen nood! Wij geven je vijf praktische tips over het voeden van honden die altijd van nut zijn.

 

  1. Zorg dat je hondje altijd voldoende schoon en fris water tot zijn of haar beschikking heeft. Het lijkt een open deur, maar menig baasje geeft nog wel eens te weinig water of vergeet het water in de hond zijn bakje te verversen. Kortom, een paar vuistregels: zet het waterbakje op een goed toegankelijke, rustige plaats; ververs het water regelmatig; zorg dat het water niet te koud of te warm is en zorg voor voldoende water. Een volwassen hond moet op één dag normaal gesproken 60 milliliter water hebben voor elke kilo die hij weegt. Dus weegt je hond 12 kilo, dan heeft hij of zij ongeveer 3/4 liter water per dag nodig.
  2. Bouw een voedingsroutine in. Je hond is het gelukkigst wanneer hij elke dag om dezelfde tijd, op dezelfde plaats en uit hetzelfde bakje zijn voer krijgt. De meeste honden worden twee keer per dag gevoerd (puppy’s normaal gesproken drie tot vier keer); neem hiervoor vaste tijdstippen en hou je daaraan. Geef je hond ook altijd zijn voeding uit hetzelfde bakje en op dezelfde rustige plek, waar hij relaxed kan eten. Geef ook zoveel mogelijk hetzelfde voer.
  3. Wil je veranderen van hondenvoeding, doe dat dan geleidelijk. Trek er gerust een paar weken voor uit, want het metabolisme van de hond is erg gevoelig. Wil je bijvoorbeeld van natvoer overgaan naar droogvoer, begin dan met een klein beetje droogvoer toe te voegen aan het normale voedsel van de hond. Geef steeds een klein beetje minder van het oude voer en een klein beetje meer van het nieuwe tot de hond eraan gewend is.
  4. Pas de hondenvoeding aan op je hond. Iedere hond heeft namelijk zijn eigen, specifieke voedingsbehoeften; een grote werkhond heeft bijvoorbeeld veel meer vet nodig dan een klein ‘toy’ hondje, omdat een werkhond simpelweg meer energie verbruikt. Kortom, pas de voeding en de hoeveelheden aan aan de grootte van de hond, zijn activiteitsniveau en zijn leeftijd. Hondenvoedingsfabrikant Eukanuba heeft voor iedere hond in iedere fase van zijn leven geschikte voeding. Heb je bijvoorbeeld een puppy en wil je meer informatie over voeding voor jonge hondjes, vraag dan eens het gratis puppy pakket aan.
  5. Raadpleeg de dierenarts als er iets niet klopt. Heeft je hond geen honger, is hij te dik, komt hij veel aan, valt hij veel af of heeft hij diarree, ga dan naar de dierenarts. Het kunnen namelijk symptomen van een ziekte zijn en dus is het goed dat de hond in zo’n geval onderzocht wordt.


Tags: ,

Leave a Reply

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases