Search engine friendly multilingual,
multi media news distribution

Computer aankoop

Waar u op dient te letten bij de aankoop van een computer

Een nieuwe computer kopen (zie Dell) is toch vaak een kostbare aangelegenheid. Daarom is het verstandig om uzelf vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden die er zijn, aan welke eisen de computer dient te voldoen en goed te vergelijken.

Laptop of desktop?

De eerste essentiële vraag die u zichzelf moet stellen is of u een laptop of een desktop wilt. Beide opties zijn even goed, alleen ligt het er even aan wat u met de computer wilt gaan doen. Een laptop is draagbaar en kunt u dus in principe overal mee naartoe nemen. Daarnaast nemen zij minder plaats in beslag dan een gewone computer en verbruiken ze minder energie. Een voordeel van desktops is, dat zij in het algemeen (veel) beter presteren, sneller zijn en tot slot, makkelijker te repareren en uit te breiden zijn met bijvoorbeeld een laser printer (zoals die van Dell). Een gewone computer is meestal ook iets goedkoper dan een gelijkwaardige laptop, al loopt dit prijsverschil de laatste tijd wat terug.

Apple of Windows?

Een tweede belangrijk punt is het besturingssysteem van de computer. Zowel laptops als desktops van Apple worden standaard uitgerust met het besturingssysteem van Apple, Mac OS. Alle andere merken laptops en desktops worden uitgerust met Windows. De verschillen tussen beide systemen zitten hem vooral in gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en design. Op al deze punten ‘wint’ Apple het volgens de meeste gebruikers, maar daar staat tegenover dat Apple computers relatief duur zijn en dat Apple programma’s niet compatibel zijn met andere systemen.

Specificaties van de computer

Als u eenmaal bovenstaande knopen heeft doorgehakt, wordt het zoeken naar een nieuwe computer een heel stuk makkelijker. De kunst is nu nog om wijs te worden uit alle technische termen die u naar uw hoofd geslingerd krijgt. Wat weet u bijvoorbeeld van quadcore processoren en onboard grafische kaarten? En weet u het verschil tussen een intern en een vast geheugen? Een kleine verduidelijking:

De processor van de computer bepaalt samen met het interne geheugen de rekenkracht en de rekensnelheid van uw computer. De kloksnelheid van een processor wordt uitgedrukt in het aantal MHz, terwijl de grootte van het interne geheugen wordt aangeduid in het aantal GB’s.

Grafische kaarten zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van (bewegende) beelden op het beeldscherm. Deze kunnen onboard geïnstalleerd zijn maar ook als separate grafische kaart, waarbij de laatste duurder is maar wel betere prestaties laat zien. De grootte van het interne geheugen tenslotte is bepalend voor de opslagcapaciteit van uw computer. Als u veel films en muziek op uw computer bewaart, dan is een grote harde schijf essentieel.

Tot slot

De technische specificaties van een computer bepalen voor een groot deel de prestaties van de computer. Hoe beter de processor en hoe groter het interne geheugen bijvoorbeeld, hoe sneller uw computer werkt. Uw keuze hierin is groot, want er zijn talloze varianten op de markt en technologische verbeteringen volgen elkaar in hoog tempo op – wat vandaag nog een top computer is, is morgen al een achterhaald en oud model. De belangrijkste vraag die u zichzelf moet stellen is: waar ga ik de computer voor gebruiken en aan welke eisen moet de pc dan voldoen? Het kan namelijk best zijn dat een “verouderde” computer voor u prima geschikt is.

Anderson Smith

Global Online

seo_admin@dell.com

Tel: 0825 387 303Tags: ,

Leave a Reply

Search
Select News Category
    
Select Email Alerts
PR Agencies
Apply to Join

Distribute your news release with newsCertain. Apply to become a member. Contact us for more information

Latest Releases